Zapečené žampiony plněné pestem

30 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2342 kcal
Bílkoviny
71 g
Tuky
164 g
Sacharidy
174 g
Vláknina
44 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ze žampionů odkrojíme nohy a spolu se dvěma klobouky nakrájíme nadrobno. Na rozpáleném másle osmahneme doměkka, společně s nadrobno nasekanou cibulkou. Odstavíme, přidáme okapaná rajčata a strouhanku, ochutíme solí a pepřem. Vmícháme polovinu nastrouhaného sýra a důkladně promísíme.
  • 2
    Vnitřky klobouků vytřeme pestem a naplníme připravenou nádivkou. Rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a posypeme zbytkem sýra. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C cca 10 minut. Hotové ihned podáváme.
  • 3
    Na pesto dáme do mixéru bazalku, česnek, piniové oříšky a parmezán a důkladně rozmixujeme. Postupně přiléváme olej, dokud omáčka není hustá. Osolíme a opepříme dle chuti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.