Zapečené žampiony plněné pestem
30 min.
Ingredience
- 14kusůŽampiony čerstvé
- 4kusyCibulka jarní
- 1lžíceStrouhanka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 8kusůRajčata sušená sterilovaná
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 35lžicSýr Parmezán
- Pesto
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2342 kcal
Bílkoviny
71 g
Tuky
164 g
Sacharidy
174 g
Vláknina
44 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Ze žampionů odkrojíme nohy a spolu se dvěma klobouky nakrájíme nadrobno. Na rozpáleném másle osmahneme doměkka, společně s nadrobno nasekanou cibulkou. Odstavíme, přidáme okapaná rajčata a strouhanku, ochutíme solí a pepřem. Vmícháme polovinu nastrouhaného sýra a důkladně promísíme.
- 2Vnitřky klobouků vytřeme pestem a naplníme připravenou nádivkou. Rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a posypeme zbytkem sýra. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C cca 10 minut. Hotové ihned podáváme.
- 3Na pesto dáme do mixéru bazalku, česnek, piniové oříšky a parmezán a důkladně rozmixujeme. Postupně přiléváme olej, dokud omáčka není hustá. Osolíme a opepříme dle chuti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.