Zapečené žampiony s bylinkami

40 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
191 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
8 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žampiony očistíme a jejich nohy nakrájíme nadrobno.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme máslo, přidáme nohy od žampionů a smažíme 5 minut, poté pánev odstavíme.
  • 3
    K osmahnutým nohám žampionů přimícháme nasekanou petrželovou nať, rozdrobený toastový chléb, česnek utřený se solí a vše důkladně promícháme.
  • 4
    Takto připravenou hmotou naplníme hlavičky žampionů.
  • 5
    Žampiony poklademe na lžící oleje vymaštěný plech, zakápneme zbylým olejem a pečeme v předehřáté troubě asi 10 minut při teplotě 200 stupňů Celsia. Před podáváním žampiony zdobíme nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.