Zapečené žampiony s bylinkami
40 min.
Ingredience
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
191 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
8 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Žampiony očistíme a jejich nohy nakrájíme nadrobno.
- 2Na pánvi rozpálíme máslo, přidáme nohy od žampionů a smažíme 5 minut, poté pánev odstavíme.
- 3K osmahnutým nohám žampionů přimícháme nasekanou petrželovou nať, rozdrobený toastový chléb, česnek utřený se solí a vše důkladně promícháme.
- 4Takto připravenou hmotou naplníme hlavičky žampionů.
- 5Žampiony poklademe na lžící oleje vymaštěný plech, zakápneme zbylým olejem a pečeme v předehřáté troubě asi 10 minut při teplotě 200 stupňů Celsia. Před podáváním žampiony zdobíme nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.