Zapečené závitky s tuňákem
70 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 150gramůTuňák v oleji
- 6kusůCibulka jarní
- 2stroužkyČesnek
- 1hrstKerblík
- 2kusyVejce slepičí
- 150gramůSýr Parmezán
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 300gramůTěstoviny Lasagne
- 300gramůTvaroh jemný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
653 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
21 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Plátky lasagní uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme dobře okapat, odložíme zatím stranou. Tuňáka vyjmeme z konzervy, necháme okapat a rozmačkáme.
- 2Jarní cibulku očistíme, nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a pokrájíme nadrobno. Kerblík opláchneme, necháme okapat a na jemno nasekáme. Nastrouháme 100 g Parmezánu, který v míse smícháme s vejci, smetanovým tvarohem, jarní cibulkou a kerblíkem, vše promícháme, dochutíme solí a pepřem.
- 3Předehřejeme troubu na 180ºC (horkovzdušnou troubu na 160ºC). Každý plátek lasagní potřeme náplní a stočíme do závitku. Závitky rozkrájíme na širší kousky, vložíme do máslem vymazané zapékací formy. Závitky posypeme zbytkem nastrouhaného Parmezánu a dáme na 15 minut zapéct.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.