Zapečený losos na těstovinách
50 min.
Ingredience
- 800gramůLosos - filety
- 50mililitrůCitronová šťáva
- 200gramůSmetana 12% (konzumní)
- 300gramůTěstoviny Tagliatelle
- 30gramůPetržel - nať
- 400gramůCuketa
- 40gramůSýr Parmezán
- 30gramůŠalotka
- 50gramůHořčice Dijonská
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 40gramůMandle
- 1stroužekČesnek
- 300gramůMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
750 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
23 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Otrháme lístky petržele a nasekáme je nadrobno, přidáme nadrobno nasekanou šalotku a prolisovaný česnek, mandle, parmazán a hořčici, osolíme, opepříme a ze směsi vypracujeme pastu. Cukety i mrkev nakrájíme na kousky dlouhé 6 cm a ty potom na tenké proužky. Rybu osušíme, nakrájíme na 8 stejně velkých kusů a pokapeme citrónovou šťávou. Krátce necháme odležet, poté osušíme, osolíme a opepříme. Porce položíme vedle sebe kůží dolů do vymazané zapékací mísy a na ně rozdělíme petrželovou pastu. Pečeme asi 15-18 minut v předehřáté troubě při 200 °C. Těstoviny uvaříme „al dente" podle návodu, poté je scedíme a necháme okapat. Smetanu převaříme, přidáme cuketu a mrkev, 2 minuty necháme vařit. Osolíme, opepříme, promícháme s těstovinami a podáváme s rybou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.