Zapečený losos s kroketami
60 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 400gramůBrambory zimní
- 10gramůPažitka
- 600gramůLosos obecný
- 200gramůTreska aljašská
- 40gramůPetržel - nať
- 60gramůStrouhanka
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 50mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
495 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
20 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme brambory a uvaříme. Mezitím omyjeme tresčí maso a pokrájíme na kousky. V nepřilnavé pánvi vymazané lžící oleje smažíme maso 2-3 minuty, osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem, vyjmeme a jemně nasekáme.
- 2Omyjeme plátek lososa, osušíme ho, rozkrojíme na 4 díly a osolíme ho a opepříme. Omyjeme petrželku a pažitku, osušíme a zvlášť nasekáme. Do mísy nasypeme 2 lžíce strouhanky, přidáme trochu nasekané petrželky a pažitky, špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře a 3 lžíce oleje. Dřevěnou vařečkou všechny ingredience důkladně promícháme.
- 3Rozdělíme směs na jednotlivé řezy a lososa stejnoměrně rozřežeme. Lososí řezy dáme do pekáčku vytřeme zbývajícím olejem a necháme ho asi 10 minut v troubě předehřáté na 200 °C.
- 4Scedíme brambory, oloupeme, protlačíme sítem do mísy, přidáme do ní nasekané rybí maso, vejce, zbývající nasekanou petrželku, špetku soli, špetku čerstvě mleté pepře a promícháme. Směs necháme zcela chladnout.
- 5Ze směsi tvoříme kuličky, které obalíme ve zbývající strouhance a osmažíme v dostatečném množství oleje. Osmažené klademe na kuchyňský papír. Na servírovací míse obložíme porce pečeného lososa s osmaženými kroketami a hotový pokrm podáváme na stůl.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.