Zapečený losos s rajčaty a špenátem
55 min.
Ingredience
- 600gramůBrambory
- 1kusPetržel - nať
- 2kusyCibulka jarní
- 300gramůRajčata
- 600gramůŠpenát listový čerstvý
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400gramůLosos uzený
- 200gramůZakysaná smetana
- 180gramůSýr Parmezán
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
628 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
34 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme a ve slupce je vaříme v dostatečném množství osolené vroucí vody 20 minut. Slijeme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Petrželku omyjeme a nasekáme na jemno. Česnek oloupeme a nadrobno nasekáme. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Špenát omyjeme a společně s česnekem podusíme na pánvi, kde jsme rozpálili 1 lžíci olivového oleje. Lososa nakrájíme na kostky.
- 2Troubu předehřejeme na 192 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem. Na pánvi rozpálíme zbytek oleje, podusíme na něm jarní cibulky, pánev sundáme ze sporáku a přidáme zakysanou smetanu, petržel, brambory a lososa. Osolíme, opepříme a směs vložíme do zapékací mísy. Navrch poklademe špenát s rajčaty a posypeme nastrouhaným parmazánem. Pečeme v předehřáté troubě 25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.