Zapečený ovčí sýr s ciabattou

50 min.
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
589 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
33 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tymián, rozmarýn a pažitku omyjeme a najemno nasekáme. Česnek oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme 4 lžíce olivového oleje a bylinky s česnekem na něm osmahneme. Přidáme podélně překrojenou ciabattu a dozlatova ji opečeme.
  • 3
    Plech vyložíme pečícím papírem, rozložíme na něj 4 půlky ciabatty, na ně klademe plátky ovčího sýra a zakryjeme další polovinou opečené ciabatty.
  • 4
    Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia a zapékáme asi 15 minut.
  • 5
    Rukolu a polníček omyjeme a nahrubo nasekáme. Cherry rajčátka omyjeme a překrojíme na polovinu. Salátové listy a rajčátka vložíme do mísy. V menší misce smícháme balsamico, sůl, pepř a olivový olej a takto připravenou zálivkou přelijeme salát.
  • 6
    Ciabattu s ovčím sýrem servírujeme na připravené talíře a podáváme se salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.