Zapečený ovčí sýr s ciabattou
50 min.
Ingredience
- 1kusTymián čerstvý
- 1kusRozmarýn čerstvý
- 1kusPažitka
- 8lžicOlej olivový
- 4kusyCiabatta
- 150gramůRukola
- 200gramůSalát Polníček
- 2lžíceBalsamico ocet
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 200gramůRajčata Cherry
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
589 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
33 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Tymián, rozmarýn a pažitku omyjeme a najemno nasekáme. Česnek oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
- 2Na pánvi rozpálíme 4 lžíce olivového oleje a bylinky s česnekem na něm osmahneme. Přidáme podélně překrojenou ciabattu a dozlatova ji opečeme.
- 3Plech vyložíme pečícím papírem, rozložíme na něj 4 půlky ciabatty, na ně klademe plátky ovčího sýra a zakryjeme další polovinou opečené ciabatty.
- 4Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia a zapékáme asi 15 minut.
- 5Rukolu a polníček omyjeme a nahrubo nasekáme. Cherry rajčátka omyjeme a překrojíme na polovinu. Salátové listy a rajčátka vložíme do mísy. V menší misce smícháme balsamico, sůl, pepř a olivový olej a takto připravenou zálivkou přelijeme salát.
- 6Ciabattu s ovčím sýrem servírujeme na připravené talíře a podáváme se salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.