Zapečený siven se smetanou
35 min.
Ingredience
- 800gramůSiven
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 50gramůMáslo čerstvé
- 20gramůPetržel kudrnka
- 50gramůCibulka jarní
- 50gramůPórek
- 2decilitryVíno bílé
- Na omáčku
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1stroužekČesnek
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř bílý
- 10gramůMajoránka
- 10gramůTymián čerstvý
- 20gramůPažitka
- 20gramůPetržel - nať
- 2decilitrySmetana 16% (pochoutková)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
709 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
45 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vykuchané siveny nasolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a naskládáme do máslem vymazaného pekáče. Posypeme na kolečka nakrájenou jarní cibulkou a pórkem, zalijeme vínem a dáme do středně vyhřáté trouby péct na 15 minut.
- 2Zatím vyšleháme máslo do pěny, vmícháme prolisovaný česnek, sůl, pepř, bylinky a koření.
- 3Upečené ryby vyjmeme a uchováme v teple, výpek z ryb krátce povaříme a vmícháme ochucené máslo a smetanu. Krátce povaříme a hotovou omáčkou přelijeme upečené ryby. Ozdobíme snítkou petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.