Zapečený šumavský kapr
55 min.
Ingredience
- 800gramůKapr obecný
- 3lžíceSádlo škvařené
- 1hrstStrouhanka
- 4kusyBrambory
- 150gramůHouby čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKmín celý
- 1lžičkaMajoránka
- 1hrstVepřové škvarky
- 1kusCibule
- 2kusyVejce slepičí
- 200mililitrůMléko polotučné
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
500 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
25 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené porce kapra osolíme a poprášíme moukou. Vložíme je do pekáčku vymazaného sádlem a vysypaného strouhankou.
- 2Oloupané brambory nastrouháme najemno, vodu slijeme, přidáme plátky hub, nasekanou cibuli, česnek, nakrájené škvarky, vejce, mléko a mouku. Okořeníme majoránkou, kmínem a pepřem. Směs rozetřeme na porce kapra a zvolna zapečeme v rozpálené troubě dozlatova.
- 3Podáváme se zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.