Zapečený uhoř s čočkou
35 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 300gramůČočka zelená Puy
- 1kusMrkev kořen
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 50gramůCeler řapíkatý
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1000gramůÚhoř říční
- Marináda
- 2decilitryVíno červené
- 1decilitrOlej dýňový
- 1lžičkaRozmarýn čerstvý
- 2lžičkyKari koření
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
513 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
35 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
5 g
Cukr
813 mg
Postup přípravy
- 1Čočku namočíme do vody na celou noc. Druhý den ji v té samé vodě uvaříme do měkka a vsypeme do máslem vymazané zapékací mísy, posypeme pepřem. Zvlášť v jiném hrnci s osolenou vodou uvaříme mrkev a celer, uvařené poté nakrájíme na malé kostky, smícháme s měkkou čočkou. Uhoře stáhneme z kůže, umyjeme, namočíme do marinády a marinujeme také celou noc.
- 2Vyjmeme z marinády, nakrájíme na špalíčky, osušíme. Na pánvi rozpálíme máslo, přidáme na kolečka nakrájený česnek, jemně nasekanou cibuli, osmažíme, přidáme špalíčky uhoře, opečeme, potom je vyndáme z pánve a naskládáme do zapékací mísy, kde už máme uvařenou čočku. Zbylým máslem čočku polijeme. Připravenou mísu nložíme do předehřáté trouby a zapékáme přibližně 15 minut. Poté vytáhneme z trouby a porcujeme na mělké talíře.
- 3Marináda: Do nádoby nalijeme víno, olej, přidáme rozmarýn, kari koření a vše důkladně promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.