Zapékaná ryba olokliro
50 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 100gramůPetržel - nať
- 3gramyRozmarýn čerstvý
- 1kusBobkový list
- 0,5litrVíno bílé
- 1decilitrCitronová šťáva
- 3decilitryOlej olivový
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 1kilogramParma
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
728 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
53 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěné rybí porce osolíme, opepříme, vložíme do vymazaného pekáčku a zalijeme citronovou šťávou. Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, prolisovaný česnek, nasekanou petrželku, rozmarýn a bobkový list.
- 2Rozmixujeme rajčata s olejem a vínem a vzniklou omáčku vlijeme do pekáčku tak, aby byla celá ryba pokrytá. Pečeme 30 minut na 150 stupňů, hotovou rybu servírujeme na míse, zalitou vypečenou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.