Zapékaná ryba s brambory

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
309 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
13 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
331 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory dobře očistíme, ale neloupeme, nakrájíme je na 5 mm silné plátky. Uvaříme je v mírně osolené vodě téměř doměkka. Česnek oloupeme a prolisujeme.
  • 2
    V menším hrnci rozpálíme máslo, přidáme česnek a 10 vteřin smažíme. Odstavíme, přidáme nasekanou petrželku a pepř.
  • 3
    Filé ze sumce, okouna nebo flundry nakrájíme na proužky asi 2,5 cm silné. Zapékací formu vytřeme máslem. Plátky brambor necháme okapat, rozprostřeme na dno formy a pokapeme částí petrželkového másla.
  • 4
    Proužky ryby dáme na brambory, zakapeme máslem, osolíme, formu zakryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 15 minut. Strouhanku promícháme se zbytkem másla.
  • 5
    Pokrm vyjmeme z trouby, odstraníme alobal a posypeme strouhankou. Vrátíme zpět do trouby a pečeme bez zakrytí ještě 10 minut, až se vytvoří křupavá kůrka. Podáváme rovnou z formy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.