Zapékané brambory plněné hovězím masem
120 min.
Ingredience
- 4kusyBrambory
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 6gramůPažitka
- 40mililitrůZakysaná smetana
- 240mililitrůVoda pitná
- 100gramůFazole červené
- 40gramůCibule
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 2špetkySkořice mletá
- 3špetkyChilli koření mleté
- 2lžíceRajčatová pasta
- 2stroužkyČesnek
- 500gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 40mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
558 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
32 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme a několikrát propíchneme vidličkou.
- 2Česnek a cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky.
- 3Pažitku nasekáme nadrobno.
- 4Fazole scedíme a dáme stranou.
- 5Brambory necháme péct v troubě 60 minut při 200 °C.
- 6Olej rozpálíme a přidáme cibuli a česnek, smažíme do zesklovatění. Poté přimícháme koření a rajčatovou pastu a necháme prohřát.
- 7Pak ve směsi obalíme plátky masa, přilijeme vodu, přidáme rajčata a vše přiklopené dusíme 90 minut.
- 8Maso pokrájíme na menší kousky a vrátíme do omáčky, přisypeme slité fazole a povaříme 6 minut.
- 9Upečené brambory podélně nařízneme, jemným tlakem na protilehlé konce rozevřeme a naplníme připravenou směsí, ozdobíme zakysanou smetanou a pažitkou.
- 10Servírujeme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.