Zapékané brambory plněné hovězím masem

120 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
558 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
32 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme a několikrát propíchneme vidličkou.
  • 2
    Česnek a cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky.
  • 3
    Pažitku nasekáme nadrobno.
  • 4
    Fazole scedíme a dáme stranou.
  • 5
    Brambory necháme péct v troubě 60 minut při 200 °C.
  • 6
    Olej rozpálíme a přidáme cibuli a česnek, smažíme do zesklovatění. Poté přimícháme koření a rajčatovou pastu a necháme prohřát.
  • 7
    Pak ve směsi obalíme plátky masa, přilijeme vodu, přidáme rajčata a vše přiklopené dusíme 90 minut.
  • 8
    Maso pokrájíme na menší kousky a vrátíme do omáčky, přisypeme slité fazole a povaříme 6 minut.
  • 9
    Upečené brambory podélně nařízneme, jemným tlakem na protilehlé konce rozevřeme a naplníme připravenou směsí, ozdobíme zakysanou smetanou a pažitkou.
  • 10
    Servírujeme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.