Zapékané brambory s kysaným zelím
55 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 2litryVoda pitná
- 1kusCibule
- 500gramůZelí kysané
- 1kusJablka
- 3decilitryVývar zeleninový
- 3gramyJalovec
- 1špetkaSůl
- 200gramůCréme fraiche
- 1stroužekČesnek
- 20gramůPetržel - nať
- 80gramůMáslo čerstvé
- 0,5špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
516 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
38 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
8 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Omyté brambory uvaříme do měkka se slupkou. Scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli oloupeme, drobně nakrájíme, v pánvičce na rozpáleném másle osmahneme dozlatova. Přidáme drobně nakrájené kysané zelí, chvilku podusíme. Oloupaná, jádřinců zbavená a na tenké plátky nakrájená jablka přidáme k zelí, vložíme také jalovec. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a povaříme ještě 10 minut.
- 2Pečící formu vymažeme máslem, na dno naskládáme bramborové plátky, potom zelí a opět brambory. Créme fraiche dobře promícháme se solí, pepřem, prolisovaným česnekem, drobně nasekanou petrželovou natí a přelijeme povrch brambor.
- 3Vložíme do předehřáté trouby a při 180 stupních Celsia pečeme 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.