Zapékané brambory se salámem

55 min.
Evropa
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
566 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
40 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory omyjeme, spolu s oloupanou cibulí a česnekem nakrájíme na tenké plátky. Šunkový salám oloupeme a pokrájíme na středně silná kolečka. V pánvi na rozpáleném másle osmahneme do zlatova cibuli, vložíme česnek a stáhneme ze sporáku.
  • 2
    Na dno pečicí formy rozložíme osmaženou cibuli s česnekem. Na ně naskládáme brambory, potom salámová kolečka, brambory a opět salám. V misce metlou prošleháme vejce, kysanou smetanu a mléko. Vše osolíme, opepříme, přidáme kari koření a přelijeme směsí suroviny ve formě.
  • 3
    Nakonec posypeme drobně nasekaným koprem, jemně nastrouhaným sýrem a vložíme do nahřáté trouby. Při 170 stupních pečeme 30 - 35 minut. Po upečení krájíme na porce a rozdělíme na jednotlivé talíře.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.