Zapékané chlebíčky - canapés

45 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
771 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
46 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
12 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z plátků celozrnného chleba vykrojíme formou malé kulaté chlebíčky ve velikosti formy na malé lívanečky.
  • 2
    Očistíme a pokrájíme šalotku, kterou zpěníme v pánvi na česnekovém másle dorůžova. Chlebíčky potřeme rozehřátým máslem s cibulkou a dáme je do rozpáleného lívanečníku (ve kterém smažíme malé lívanečky). Chlebíčky přitiskneme ke dnu a osmažíme dozlatova.
  • 3
    Omyjeme petrželku, pažitku a rozmarýn. Bylinky drobně posekáme, pažitku si odložíme na ozdobení. Omyjeme lahůdkovou cibuli a též ji drobně pokrájíme.
  • 4
    Připravíme si pomazánku na potření: Do misky dáme rajčatové pyré, krémový sýr, bylinky, cibulku, sůl, cukr a pepř. Směs důkladně promícháme a potřeme chlebíčky. Vložíme je na plech vyložený pečícím papírem. Na každý chlebíček položíme plátek rajčete, osolíme, opepříme pepřem 4 barev a navrch položíme plátek sýru. Chlebíčky dáme do trouby zapéct. Pečeme při 200°C přibližně 5-10 minut, jen do doby než se začne sýr roztékat. Chlebíčky posypeme pažitkou a ihned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.