Zapékané kořeněné brambory se zeleninou

60 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
380 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
18 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané, na kostky nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě do poloměkka.
  • 2
    Fazolky krátce povaříme v osolené vodě a necháme okapat. Oloupanou šalotku nakrájíme na kolečka a osmahneme na rozehřátém oleji. Omytá rajčata nakrájíme na plátky.
  • 3
    Zapékací mísu vymastíme máslem a vyložíme polovinou rajčat. Na ně rozložíme brambory, dále vrstvu fazolek, šalotku a zbylá rajčata. Osolíme, opepříme a okořeníme saturejkou.
  • 4
    Smícháme měkký sýr a nastrouhanou goudu a vzniklým krémem pokryjeme rajčata.
  • 5
    Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.