Zapékané kořeněné brambory se zeleninou
60 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 1,5lžičkySůl
- 600gramůBrambory
- 300gramůFazolky mražené
- 5kusůRajčata
- 2kusyŠalotka
- 100gramůSýr krémový
- 50gramůSýr Gouda 45%
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSaturejka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
380 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
18 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Oloupané, na kostky nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě do poloměkka.
- 2Fazolky krátce povaříme v osolené vodě a necháme okapat. Oloupanou šalotku nakrájíme na kolečka a osmahneme na rozehřátém oleji. Omytá rajčata nakrájíme na plátky.
- 3Zapékací mísu vymastíme máslem a vyložíme polovinou rajčat. Na ně rozložíme brambory, dále vrstvu fazolek, šalotku a zbylá rajčata. Osolíme, opepříme a okořeníme saturejkou.
- 4Smícháme měkký sýr a nastrouhanou goudu a vzniklým krémem pokryjeme rajčata.
- 5Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.