Zapékané lilky
90 min.
Ingredience
- 4kusyLilek
- 300gramůMozzarella
- 4plátkyŠunka parmská
- 1lžíceMajoránka
- 1lžíceBazalka
- 25gramůSýr Parmezán
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 4stroužkyČesnek
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 450gramůRajčata
- 6decilitrůVývar zeleninový
- 1lžíceCukr krupice
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1,5decilitryVíno bílé
- 7lžicOlej olivový
- 500mililitrůOmáčka bešamelová
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
536 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
33 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
13 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Ve velké pánvi rozehřejeme olej, osmahneme na něm nakrájenou cibuli a rozetřený česnek. Přidáme konzervovaná a čerstvá rajčata, vývar, cukr, petrželku a citronovou šťávu. Necháme pod pokličkou dusit 15 minut, poté osolíme, opepříme a přilijeme víno.
- 2Lilky nakrájíme podélně na tenké plátky. Přivedeme ve větším hrnci vodu k varu a plátky lilku povaříme 5 minut, poté je necháme okapat a osušit.
- 3Polovinu rajčatové omáčky nalijeme do vymazané pečící mísy, přidáme polovinu uvařených lilků a pokapeme olejem. Posypeme polovinou mozzarelly, parmské šunky, majoránkou, bazalkou, solí a pepřem. Uděláme více vrstev a zalijeme bešamelovou omáčkou.
- 4Posypeme parmezánem a v předehřáté troubě pečeme 40 minut při teplotě 190 stupňů.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.