Zapékané lilky s rajčaty

125 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
263 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
24 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
9 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilky omyjeme, odkrojíme tuhé konce, poté podélně nakrájíme, prokrajujeme do konce jen na jedné straně. Dobře osolíme a necháme odkapat přebytečnou vodu.
  • 2
    Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Obojí osmažíme do zlatova na rozpáleném oleji. Osolíme a opepříme.
  • 3
    Rajčata omyjeme a pokrájíme na 5 mm silná kolečka. Osolíme a opepříme.
  • 4
    Polovinu cibule s česnekem přendáme na dno zapékací mísy vymazané olejem. Jednotlivé plátu vějířů z lilků proložíme plátky rajčat a přendáme na cibuli do zapékací mísy. Posypeme zbytkem cibule s česnekem.
  • 5
    Bylinky nakrájíme na drobno a posypeme jimi lilky. Osolíme a opepříme.
  • 6
    Zapékací mísu zakryjeme alobalem a pečeme 15 minut při 230 °C, poté teplotu stáhneme na 180 °C a pečeme ještě 75 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.