Zapékané lilky se sýrem

70 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
481 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
24 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
9 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce smícháme nasekanou bazalku, petrželku, olej a sůl.
  • 2
    Lilky omyjeme, několikrát příčně nařízneme a do zářezů vsuneme plátky česneku a připravenou bylinkovou směs. Lilky vložíme do olejem vymazané zapékací mísy a pečeme ve středně vyhřáté troubě 40-50 minut.
  • 3
    Lilky vyjmeme z trouby, posypeme rozdrobenou gorgonzolou a nastrouhanou mozzarellou. Pečeme ještě 5 minut.
  • 4
    Podáváme ozdobené lístky bazalky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.