Zapékané mleté hovězí s bramborami a sýrem

85 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
737 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
50 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistíme a omyjeme cibule s česnekem, drobně je pokrájíme a v pánvi na rozpáleném sádle (1 lžíce) s olejem zpěníme dorůžova. Přidáme mleté hovězí maso, sůl, pepř, promícháme a restujeme dozlatova. Maso necháme v pánvi vychladnout.
  • 2
    Oloupeme a omyjeme červené brambory, nakrájíme na plátky silné asi 6 mm, dáme je do mísy a promícháme se solí a kmínem. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky, dáme je do druhé mísy, mírně je osolíme, opepříme a můžeme promíchat i s cukrem (podle zralosti rajčat). Sýr nastrouháme do talíře. V misce rozkvedláme vejce se smetanou, hořčicí, solí a pepřem.
  • 3
    Pekáč vymažeme 2 lžícemi sádla. Na dno poklademe 1/3 nakrájených brambor. Na ně položíme 1/2 mletého masa, na maso poklademe 1/2 plátků rajčat a vrstvy opakujeme. Poslední vrstvu zakončíme plátky brambor a vše přelijeme vyšlehanými vejci a posypeme sýrem.
  • 4
    Mísu dáme do předehřáté trouby a pokrm pečeme při 175°C přibližně 45 minut.
  • 5
    Zapečené maso s bramborami podáváme ihned.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.