Zapékané mleté hovězí s bramborami a sýrem
85 min.
Ingredience
- 6kusůRajčata
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaCukr krupice
- 120gramůGouda
- Bramorové plátky
- Na vymazání
- 2lžíceSádlo škvařené
- Restované maso
- 2kusyCibule
- 3stroužkyČesnek
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 350gramůHovězí maso mleté
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř bílý
- Zálivka
- 3kusyVejce slepičí
- 2,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 0,5lžíceHořčice
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
737 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
50 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Očistíme a omyjeme cibule s česnekem, drobně je pokrájíme a v pánvi na rozpáleném sádle (1 lžíce) s olejem zpěníme dorůžova. Přidáme mleté hovězí maso, sůl, pepř, promícháme a restujeme dozlatova. Maso necháme v pánvi vychladnout.
- 2Oloupeme a omyjeme červené brambory, nakrájíme na plátky silné asi 6 mm, dáme je do mísy a promícháme se solí a kmínem. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky, dáme je do druhé mísy, mírně je osolíme, opepříme a můžeme promíchat i s cukrem (podle zralosti rajčat). Sýr nastrouháme do talíře. V misce rozkvedláme vejce se smetanou, hořčicí, solí a pepřem.
- 3Pekáč vymažeme 2 lžícemi sádla. Na dno poklademe 1/3 nakrájených brambor. Na ně položíme 1/2 mletého masa, na maso poklademe 1/2 plátků rajčat a vrstvy opakujeme. Poslední vrstvu zakončíme plátky brambor a vše přelijeme vyšlehanými vejci a posypeme sýrem.
- 4Mísu dáme do předehřáté trouby a pokrm pečeme při 175°C přibližně 45 minut.
- 5Zapečené maso s bramborami podáváme ihned.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.