Zapékané mleté jehněčí maso
45 min.
Ingredience
- 80gramůCibule
- 50mililitrůOlej olivový
- 500gramůJehněčí maso mleté
- 150gramůRajčata
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 150mililitrůHovězí vývar základní
- 400gramůLilek
- 30gramůSýr Parmezán
- 10gramůStrouhanka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 10gramůPetržel kudrnka
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
567 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
46 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Olej rozpálíme, osmahneme na něm pokrájenou cibuli, česnek, srpky rajčat, kousky žampiónů, nasekanou petrželku a maso.
- 2Osolíme a opepříme, zalijeme vývarem a dusíme 15 minut.
- 3Lilky pokrájíme na kolečka, zaprášíme moukou a osmahneme dozlatova.
- 4Zapékací mísu vymažeme olejem, naplníme masovou směsí a navrch naskládáme lilek.
- 5Vršek zasypeme parmezánem a strouhankou a pečeme 10 minut při 180 °C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.