Zapékané mušle bylinkové
30 min.
Ingredience
- 250mililitrůVíno bílé
- 50gramůTymián čerstvý
- 6kusůPepř černý celý
- 1kilogramMušle slávky
- 0,5špetkaSůl
- Na obložení
- 4stroužkyČesnek
- 2kusyŠalotka
- 4lžíceOlej olivový
- 1lžičkaProvensálské koření
- 50gramůPetržel - nať
- 4lžíceStrouhanka
- 1lžíceMartell cognac
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1špetkaPepř cayenský
- 0,5kilogramSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
442 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
13 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Pod studenou vodou omyjeme a okartáčujeme mušle.
- 2Do hrnce vlijeme víno a přidáme tymián, kuličky pepře a špetku soli. Vložíme do vína mušle a vaříme je, dokud se neotevřou. Ty neotevřené vyhodíme, otevřené děrovanou naběračkou vyjmeme z hrnce. Z otevřených mušlí oddělíme horní misky lastur. Do zapékací misky nasypeme vrstvu soli a do ní vtlačíme dolní hlubší misky lastur i s masem.
- 3Oloupeme česnek a šalotku a nasekáme nadrobno. Do pánve vlijeme olej, přidáme na něj nasekaný česnek, cibuli, provensálské koření a nadrobno nasekanou petrželku. Přisypeme strouhanku tak, aby vznikla hmota, kterou bude možné rozetřít. Sejmeme pánev z plotny, přidáme ke hmotě koňak a promícháme. Osolíme, opepříme normálním i cayenským pepřem. Předehřejeme si troubu na 220°C.
- 4Lžičkami nabíráme hmotu a vkládáme ji do lastur v zapékací misce. Poté zapékací misky s naplněnými lasturami vložíme do trouby a 5 minut zapékáme. Podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.