Zapékaný houbovec s brambory z Pošumaví

100 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
510 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
42 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory: Omyjeme brambory, dáme je do vroucí vody a uvaříme je do poloměkka (10-15 minut). Potom je scedíme, oloupeme a nakrájíme je na plátky silné asi 5-6 mm. Dáme je do mísy, osolíme je a promícháme.
  • 2
    Dušené hříbky: Hříbky očistíme, omyjeme a osušíme. Poté je nakrájíme na silnější plátky. Omytou petrželovou nať s kerblíkem drobně pokrájíme. V pánvi si rozpustíme máslo, přidáme hříbky, petrželku, směs promícháme, posypeme pepřem, solí a dusíme do doby, až se odpaří všechna voda.
  • 3
    Smetanová zálivka: V misce si rozkvedláme vejce ve smetaně a přidáme sůl.
  • 4
    Zapékací mísu vytřeme 50 g másla. Na dno poklademe plátky brambor, na brambory dáme vrstvu hříbků a vrstvy opakujeme 2-3x. Poslední vrstvu brambor přelijeme smetanou s vejci, poklademe plátky zbylého másla a dáme do předehřáté trouby zapéct. Pečeme při 200°C přibližně 45 minut dozlatova. Houbovec podáváme horký.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.