Zapékaný houbovec s brambory z Pošumaví
100 min.
Ingredience
- Dušené hříbky
- 450gramůHříbky čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžíceKerblík
- 50gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- Smetanová zálivka
- 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 3kusyVejce slepičí
- 0,5lžičkaSůl
- Vařené brambory
- 500gramůBrambory
- 1,5litryVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
510 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
42 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory: Omyjeme brambory, dáme je do vroucí vody a uvaříme je do poloměkka (10-15 minut). Potom je scedíme, oloupeme a nakrájíme je na plátky silné asi 5-6 mm. Dáme je do mísy, osolíme je a promícháme.
- 2Dušené hříbky: Hříbky očistíme, omyjeme a osušíme. Poté je nakrájíme na silnější plátky. Omytou petrželovou nať s kerblíkem drobně pokrájíme. V pánvi si rozpustíme máslo, přidáme hříbky, petrželku, směs promícháme, posypeme pepřem, solí a dusíme do doby, až se odpaří všechna voda.
- 3Smetanová zálivka: V misce si rozkvedláme vejce ve smetaně a přidáme sůl.
- 4Zapékací mísu vytřeme 50 g másla. Na dno poklademe plátky brambor, na brambory dáme vrstvu hříbků a vrstvy opakujeme 2-3x. Poslední vrstvu brambor přelijeme smetanou s vejci, poklademe plátky zbylého másla a dáme do předehřáté trouby zapéct. Pečeme při 200°C přibližně 45 minut dozlatova. Houbovec podáváme horký.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.