Zarzuela
70 min.
Ingredience
- Picada
- 2lžícePetržel - nať
- 5gramůMandle
- 100gramůChléb pšeničný (bílý)
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceOlej olivový
- 1kusCibule
- 300gramůParmice
- 400gramůFilé rybí
- 300gramůChobotnice
- 1500mililitrůVývar rybí
- 1kusChilli paprička
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 150mililitrůVíno bílé
- 16kusůGarnát obecný
- 1lžičkaSůl
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 400gramůMušle slávky
- 1špetkaŠafrán
- 2lžíceSherry brandy
- 2stroužkyČesnek
- 2mililitryOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
573 kcal
Bílkoviny
92 g
Tuky
14 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Parmici nachovou, bílé filé a chobotničky nakrájíme na 4 cm velké kousky. Vložíme do hrnce s rybím vývarem a přivedeme k varu, vaříme dokud se neodpaří polovina vývaru.
- 2Pastu picada připravíme tak, že na pánvi rozehřejeme olej, do něho přihodíme chlebové kostičky a smažíme 2-3 minuty. V poslední minutě přidáme česnek. Odstavíme, vložíme do kuchyňského robotu spolu s oloupanými praženými mandlemi a petrželkou. Zpracujeme na hladkou pastu, můžeme přilít vývar.
- 3V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, přidáme nasekanou cibuli, chilli papričku a česnek, mletou papriku a za stálého míchání smažíme asi 1 minutu. Přidáme šafrán, víno, konzervovaná rajčata a zbývající vývar. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a necháme zvolna vařit.
- 4Zbylý olej rozehřejeme v jiné pánvi a na středním plameni v něm osmažíme rybí maso a chobotničky. Vyjmeme, na olej dáme vyloupané garnáty s ocasem a smažíme asi 1 minutu, potom přilijeme brandy. Opatrně alkohol zapálíme a necháme shořet. Poté dary moře vyjmeme.
- 5Do vroucího vývaru dáme černé mušle a zvolna vaříme 2-3 minuty, dokud se neotevřou. Zavřené vyhodíme. Všechny dary moře vrátíme do pánve s rajčatovou omáčkou, přidáme pastu picada a promícháme, dokud omáčka trochu nezhoustne a dary moře nezměknou, solíme dle chuti. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.