Zarzuela

70 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
573 kcal
Bílkoviny
92 g
Tuky
14 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Parmici nachovou, bílé filé a chobotničky nakrájíme na 4 cm velké kousky. Vložíme do hrnce s rybím vývarem a přivedeme k varu, vaříme dokud se neodpaří polovina vývaru.
  • 2
    Pastu picada připravíme tak, že na pánvi rozehřejeme olej, do něho přihodíme chlebové kostičky a smažíme 2-3 minuty. V poslední minutě přidáme česnek. Odstavíme, vložíme do kuchyňského robotu spolu s oloupanými praženými mandlemi a petrželkou. Zpracujeme na hladkou pastu, můžeme přilít vývar.
  • 3
    V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, přidáme nasekanou cibuli, chilli papričku a česnek, mletou papriku a za stálého míchání smažíme asi 1 minutu. Přidáme šafrán, víno, konzervovaná rajčata a zbývající vývar. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a necháme zvolna vařit.
  • 4
    Zbylý olej rozehřejeme v jiné pánvi a na středním plameni v něm osmažíme rybí maso a chobotničky. Vyjmeme, na olej dáme vyloupané garnáty s ocasem a smažíme asi 1 minutu, potom přilijeme brandy. Opatrně alkohol zapálíme a necháme shořet. Poté dary moře vyjmeme.
  • 5
    Do vroucího vývaru dáme černé mušle a zvolna vaříme 2-3 minuty, dokud se neotevřou. Zavřené vyhodíme. Všechny dary moře vrátíme do pánve s rajčatovou omáčkou, přidáme pastu picada a promícháme, dokud omáčka trochu nezhoustne a dary moře nezměknou, solíme dle chuti. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.