Závin s lososem
135 min.
Ingredience
- Holandská omáčka
- 300gramůListové těsto
- 180gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceOcet vinný
- 2lžíceCitronová šťáva
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaCitronová kůra
- 2lžičkyPetržel - nať
- 450gramůLosos obecný
- 1špetkaSůl
- 1kusCibule
- 4kusyVejce slepičí
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceKopr čerstvý
- 50gramůRýže dušená
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
745 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
57 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V osolené vodě vaříme vejce 8 minut, poté prudce ochladíme, necháme mírně vychladnout, oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Rýži vaříme v mírně osolené vodě 10 - 15 minut do měkka, scedíme a odložíme.
- 2Cibuli opékáme 5 minut na pánvi s rozehřátým olejem, potom přidáme česnek, opékáme půl minuty, následně spolu s petrželkou, citronovou kůrou, koprem a lososem vmícháme do rýže.
- 3Listové těsto rozválíme na obdélník o rozměrech 40 x 30 cm, přeneseme na plech potřený studenou vodou, na polovinu těsta naneseme polovinu náplně, necháme dvoucentimetrové okraje. Náplň poklademe kolečky vajec, navrch rozetřeme zbývající náplň. Okraje potřeme rozšlehaným vejcem, těsto přehneme a okraje přitiskneme k sobě. Vrchní stranu ozdobíme lístečky, které jsme vytvořili z odřezků těsta, potřeme rozšlehaným vejcem a 30 - 35 minut pečeme v troubě, předehřáté na 200°C, až získá zlatou barvu.
- 4Na mírném ohni v hrnci rozehřejeme máslo, ve druhém hrnci přivedeme k varu vinný ocet s citronovou šťávou. Mixerem našleháme bílky se špetkou soli, při zapnutém mixeru postupně přiléváme horký ocet s citronovou šťávou, potom tenkým praménkem horké máslo. Hotovou omáčku osolíme a opepříme.
- 5V horké lázni udržujeme omáčku teplou, závin vyjmeme z trouby a ihned servírujeme s trochou holandské omáčky.
- 6
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.