Závin z hlávkového zelí
85 min.
Ingredience
- 500gramůMaso mleté - mix
- 120gramůRýže loupaná
- 4lžíceOlej stolní
- 1kusBrambory
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2lžícePetržel - nať
- 3kusyCibule
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 1kusMrkev kořen
- 0,5kusCeler bulvový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
552 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
30 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
14 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Do rozehřátého oleje vložíme nasekanou petrželku, cibuli, bramboru, mrkev a celer. Vše dusíme do poloměkka.
- 2Potom přidáme propláchnutou rýži a zalijeme šálkem vody. Když se voda odpaří, přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a přisypeme papriku.
- 3Připravenou směs vložíme do vymaštěného pekáče na rozložené spařené zelné listy tak, aby se z části překrývaly. Potom je v pekáči svineme a zalijeme teplou vodou.
- 4Pečeme v silně vyhřáté troubě asi 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.