Závitky z ďasa s parmskou šunkou a šafránovým rizotem
50 min.
Ingredience
- 1špetkaŠafrán
- 1kusCibule
- 500gramůMořský ďas
- 150gramůŠalvěj čerstvá
- 30gramůŠunka parmská
- 50mililitrůOlej olivový
- 100gramůSýr Parmezán
- 100gramůMáslo čerstvé
- 150gramůRýže Basmati
- 60gramůTymián čerstvý
- 80mililitrůVíno bílé
- 5gramůSůl
- 25mililitrůOcet vinný
- 5gramůPepř černý mletý
- 250mililitrůVývar drůbeží
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
773 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
48 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
18 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na olivovém oleji dosklovata osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, rýži a tymián. Podlijeme bílým vínem, necháme vyvařit. Podlijeme drůbežím vývarem a necháme vařit, přidáme šafrán a vaříme, až je rýže měkká. Přimícháme parmezán a máslo, vaříme do krémové konzistence a osolíme.
- 2Na filety položíme lístek šalvěje, lehce opepříme a každý zavineme do půlky plátku parmské šunky. Na pánvi zahřejeme trochu olivového oleje a závitky z ďasa opékáme asi 8-10 minut.
- 3Na talíře rozdělíme horké rizoto, závitky z ďasa a ochutíme několika kapkami olivového oleje a octa.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.