Závitky z perličky se sýrovou omáčkou
55 min.
Ingredience
- Bylinky
- 1lžíceŠalvěj čerstvá
- 1lžíceKerblík
- 4plátkyProsciutto sušené
- 0,5lžíceOlej olivový extra panenský
- 2lžíceVoda pitná
- 0,5lžíceRozmarýn čerstvý
- 0,5lžičkaFenyklová semínka
- Na závitky
- 2kusyPerlička prsa
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř bílý
- Sýrová omáčka
- 1kusPórek
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř bílý
- 100gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 0,5špetkaFenyklová semínka
- 0,5lžíceOlej olivový extra panenský
- 0,5lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
463 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
31 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 190°C. Omytá a osušená prsa s kůží rozřežeme na širší plátky, které osolíme a posypeme čerstvě pomletým pepřem.
- 2Z omytých bylinek (rozmarýn, šalvěj, kerblík) otrháme lístky, posekáme je a přimícháme k nim pomletý divoký fenykl. Bylinkovou směsí potřeme plátky prsou, na ně položíme plátky šunky a každé prso se šunkou stočíme do malé roládky, kterou převážeme provázkem. Závitky vložíme do malé zapékací mísy, pokapeme je olejem, k závitkům přidáme 2 lžíce vody a vložíme je do rozehřáté trouby. Pečeme je dozlatova přibližně 30-35 minut. Během pečení je několikrát otočíme a polijeme výpekem.
- 3Než se závitky upečou, připravíme si sýrovou omáčku: očištěný malý pórek pokrájíme na tenké kroužky. V pánvi, na rozehřátém oleji s máslem si orestujeme pórek a přilijeme smetanu. Podle chuti přidáme sůl, pepř a pomletá semínka fenyklu. Omáčku vaříme 2-3 minuty, přidáme nastrouhaný ovčí sýr a když se rozpustí, odstavíme pánev s omáčkou z plotny a nalijeme ji do omáčníku.
- 4Na talíře poklademe upečené závitky z křepelky (bez provázku). Závitky servírujeme s omáčkou v omáčníku, aby si každý strávník omáčku ke křepelce přilil podle své chuti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.