Závitky z platýze s bylinkovou omáčkou

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
230 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
9 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
298 mg
Cukr
318 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci rozpustíme bylinkové máslo, přidáme mouku a za stálého míchání osmahneme do zlatova. Zvolna vmícháme mléko, přidáme bobkový list, uvedeme do varu a na mírném ohni vaříme asi 5 minut. Osolíme, opepříme, odstraníme bobkový list.
  • 2
    Omyté bylinky nasekáme a vmícháme do omáčky. Trochu kopru necháme stranou na ozdobu.
  • 3
    Zapékací mísu vymažeme máslem s rozetřeným česnekem. Filety z platýze omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a potřeme zbylým česnekovým máslem. Potom je obložíme na nudličky nakrájenými paprikami a svineme.
  • 4
    Závitky vložíme do zapékací mísy, přelijeme omáčkou. Pečeme v silně vyhřáté troubě asi 10 minut.
  • 5
    Podáváme ozdobené koprem, vhodnou přílohou je opečená bageta.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.