Závitky z prsíček perličky v krustě

45 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1674 kcal
Bílkoviny
262 g
Tuky
58 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
8 g
Cukr
48 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z prsíček stáhneme kůži, rozpůlíme je a z každé půlky odřízneme tenký plátek. Všechno maso naklepeme, ochutíme solí a pepřem. Slaninu a fenyklové výhonky najemno nakrájíme, promícháme a směsí potřeme větší plátky prsíček. Přiklopíme je menšími plátky, spodní okraje přehneme nahoru a vytvoříme závitky.
  • 2
    Polovinu brambor nakrájíme na tenké plátky, přelijeme olejem, ochutíme solí a posypeme najemno nasekaným rozmarýnem.
  • 3
    Zbytek brambor nastrouháme nahrubo, osolíme, promícháme se lžící oleje a lžící strouhaného sýru.
  • 4
    Plech vyložíme pečicím papírem, naaranžujeme na něj dvě hnízda z bramborových plátků, na ně položíme závitky a na maso navrstvíme strouhané brambory.
  • 5
    Pečeme cca 30min v troubě předehřáté na 190C.
  • 6
    Hotové závitky s křupavou krustou ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.