Závitky z vepřové kýty
95 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 4plátkyVepřová kýta
- 1lžičkaSůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 2špetkyKmín celý
- 100gramůSalám měkký
- 50gramůSlanina vepřová
- 2špetkyMajoránka
- 40gramůStrouhanka
- 40gramůMáslo čerstvé
- 40gramůMouka polohrubá
- 200mililitrůHovězí vývar základní
- 400gramůRýže dušená
- 1kusVejce slepičí
- 2špetkyChilli koření mleté
- 15mililitrůMléko polotučné
- 10gramůPetržel kudrnka
- 5stroužkůČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
21 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Plátky kýty naklepeme jako na řízky, z obou stran osolíme a opeříme.
- 2Nyní si připravíme nádivku. Do misky rozklepneme vejce, přisypeme salám a slaninu, které jsme nakrájeli nadrobno, přidáme lžíci mléka, posekanou petrželku, prolisovaný česnek, chilli, majoránku a tolik strouhanky, aby při promíchání vzniklo hustší těstíčko. Nádivku rozložíme na plátky masa, zabalíme do závitků, ovážeme nití, osolíme, okmínujeme a potřeme máslem.
- 3V pekáčku na kousku másla osmahneme cibuli, přiložíme závitky a trochu orestujeme ze všech stran. Podlijeme vývarem a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě 40 minut. Závitky vyjmeme z pekáčku, šťávu necháme vysmahnout až na tuk, nyní zaprášíme moukou, promícháme, až se mouka v tuku rozpustí. Podlijeme vývarem, přidáme ještě 2 stroužky prolisovaného česneku, špetku majoránky a povaříme 20 minut. Hustotu šťávy upravujeme vývarem.
- 4Jako příloha je vhodná dušená rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.