Závitky z vinných listů s mletým jehněčím

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
227 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
13 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jehněčí maso si umeleme na mlýnku. Do hrnce vlijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přidáme rýží a 15 minut vaříme. Předvařenou rýži scedíme, necháme okapat a promícháme s masem. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno a přimícháme do masové směsi. Olivy posekáme na malé kousky a také vložíme ke směsi. Mícháme, osolíme, opepříme a přidáme tymián.
  • 2
    V hrnci s vodou krátce povaříme opláchnuté nakládané vinné listy. Pak je opatrně vyndáme z vody a položíme na utěrku, aby okapaly.
  • 3
    Listy si rozložíme a doprostřed každého z nich vložíme masovou směs. Potom vždy dvě proti sobě ležící části listu přeložíme přes přidanou náplň. Pak listy opatrně zavineme.Závitky naskládáme těsně vedle sebe do většího kastrolu.
  • 4
    Do telecího vývaru přidáme citronovou šťávu. Vývarem zalijeme závitky a potom je zatížíme nahoře talířem. Na velmi mírném plameni závitky dusíme 60 minut. Je třeba, aby vinné listy do sebe vsákly všechnu tekutinu. Můžeme je servírovat vlažné i studené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 26. 4. 2017
Závitky z vinných listů s mletým jehněčím
Výborné 😉