Závitky ze pstruha s česnekovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 800gramůPstruh
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceBešamel
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusŠalvěj čerstvá
- 2lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusCitrony
- 4lžíceSýr Eidam cihla 40%
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
499 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
31 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
298 mg
Postup přípravy
- 1Omyté a vykuchané pstruhy nafiletujeme a vykostíme. Maso osolíme, opepříme, posypeme nasekanou petrželkou a šalvějí a pokapeme citronovou šťávou. Stočíme do závitků, sepneme párátky a vložíme do máslem vymazané zapékací mísy. Závitky polijeme smetanou a krátce zapečeme ve vyhřáté troubě.
- 2Bešamel promícháme s prolisovaným česnekem, žloutky a nastrouhaným sýrem. Omáčkou potřeme každý závitek a pokrm zapečeme v troubě nebo pod grilem dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.