Závitky ze žraločího masa
30 min.
Ingredience
- 10gramůBazalka
- 40gramůPetržel - nať
- 50gramůOlivy nakládané
- 20gramůStrouhanka
- 10mililitrůCitronová šťáva
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 200gramůČekanka
- 600gramůŽraločí steak
- 50mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
355 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
21 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
351 mg
Postup přípravy
- 1Rybí plátky lehce paličkou na maso naklepeme. Rozdělíme je na poloviny, zarovnáme kraje a odřezky uschováme. Nasekáme bazalku, petrželku, olivy a rybí odřezky a dáme vše do mísy. Dřevěnou vařečkou poté do směsi vmícháme olej a strouhanku v takovém množství, abychom dostali správně hustou směs.
- 2Dáme na každý kus rybího masa trochu připravené směsi, plátky zavineme a spíchneme párátkem. V pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a za častého otáčení je smažíme 5-6 minut na středním plameni, přičemž je osolíme a opepříme.
- 3Mezitím očistíme listy salátové čekanky, omyjeme, osušíme a promícháme s olejem, citronovou šťávou, špetkou soli a špetkou čerstvě mletého pepře. Takto ochucené listy rozložíme na servírovací mísu. Vyjmeme závitky z pánve a úhledně je urovnáme na čekankové listy. Hotový pokrm podáváme horký nebo vlažný.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.