Zbojnická čočková polévka
55 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej rostlinný
- 50gramůCibule
- 30gramůBrambory
- 30gramůKedlubna
- 175gramůČočka červená
- 1kusBobkový list
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaCukr krupice
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 50gramůMrkev kořen
- 2litryVývar drůbeží
- 120gramůKlobása Dunajská
- 3gramyČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
621 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
18 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
874 mg
Postup přípravy
- 1Čočku namočíme do studené vody. Zeleninu očistíme a nakrájíme na drobné kostičky.
- 2V hrnci rozpálíme lžíci oleje, přidáme zeleninu, 5 minut restujeme. Přidáme čočku, bobkový list, podlijeme vývarem a na mírném ohni dusíme, až vše změkne.
- 3Mezitím rozehřejeme zbytek oleje, na kterém opečeme kolečka klobásy.
- 4Uvařenou polévku dochutíme octem, cukrem, solí a pepřem. Vyjmeme bobkový list, vložíme klobásu a promícháme.
- 5Můžeme podávat i s pečivem jako chutnou večeři.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 25. 6. 2016
Zbojnická čočková polévka
Trochu jsem polévku zahustila tak, že jsem z ní odebrala bokem dvě naběračky a rozmixovala. Byla výborná. Všichni jsme si pochutnali. Díky za tip 🙂