Zbojnická čočková polévka

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
621 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
18 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
874 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čočku namočíme do studené vody. Zeleninu očistíme a nakrájíme na drobné kostičky.
  • 2
    V hrnci rozpálíme lžíci oleje, přidáme zeleninu, 5 minut restujeme. Přidáme čočku, bobkový list, podlijeme vývarem a na mírném ohni dusíme, až vše změkne.
  • 3
    Mezitím rozehřejeme zbytek oleje, na kterém opečeme kolečka klobásy.
  • 4
    Uvařenou polévku dochutíme octem, cukrem, solí a pepřem. Vyjmeme bobkový list, vložíme klobásu a promícháme.
  • 5
    Můžeme podávat i s pečivem jako chutnou večeři.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 25. 6. 2016
Zbojnická čočková polévka
Trochu jsem polévku zahustila tak, že jsem z ní odebrala bokem dvě naběračky a rozmixovala. Byla výborná. Všichni jsme si pochutnali. Díky za tip 🙂