Žebírka s houbovou nádivkou
85 min.
Ingredience
- 800gramůVepřová žebra
- 0,25lžičkaSůl
- 2lžičkyPepř černý mletý
- 3stroužkyČesnek
- 300mililitrůHovězí vývar základní
- 70gramůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaKmín mletý
- Na nádivku
- 120gramůMaso mleté - mix
- 45gramůŽampiony - sterilované
- 40gramůSlanina vepřová
- 100gramůPórek
- 80gramůCibule
- 1kusVejce slepičí
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2lžíceStrouhanka
- 0,25lžičkaSůl
- 0,5lžícePetržel - nať
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
898 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
76 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Žebírka naporcujeme na čtyři části, opláchneme, osušíme a do masa uděláme nožem kapsu na náplň. Česnek prolisujeme, cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme najemno, žampiony scedíme, necháme okapat a nakrájíme na tenké plátky, pórek nakrájíme na nudličky.
- 2V míse promícháme mleté maso s cibulí, pórkem, petrželovou natí, žampiony, slaninou, rozšlehaným vejcem, strouhankou, solí, pepřem a mletou paprikou. Vypracujeme kompaktní hmotu, kterou naplníme kapsu v žebírkách.
- 3Žebírka potřeme česnekem, posypeme solí, pepřem a kmínem. Vložíme je na olej a osmažíme ze všech stran. Osmažená žebírka podlijeme vývarem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.