Zelená a černá tapenade
20 min.
Ingredience
- 100gramůOlivy černé
- 25gramůSardelové řezy
- 50gramůTuňák v oleji
- 1lžičkaProtlak rajčatový
- 12lžicOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 2špetkyPepř černý celý
- 50gramůMandle
- 50gramůKapary
- 100gramůOlivy zelené
- 1lžíceOříšky piniové
- 0,5hrstBazalka
- 0,5lžičkaMed včelí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
36 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Černá tapenade:
- 2Do mixéru vložíme vypeckované černé olivy, piniové oříšky, sardele, tuňáka, protlak a 4 lžíce olivového oleje. Rozmixujeme na pyré, dochutíme solí a pepřem.
- 4Zelená tapenade:
- 5Mandle nasekáme nahrubo. Bazalku opláchneme, osušíme, lístky natrháme na kousky. Smícháme se zelenými olivami, mandlemi, okapanými kapary a zbytkem olivového oleje a rozmixujeme. Dochutíme pepřem a medem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.