Zelená bramborová polévka
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 100gramůŠpenát listový čerstvý
- 1kusPórek
- 250gramůBrambory
- 1litrBujón hovězí
- 5centilitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1stroužekČesnek
- 2lžícePažitka
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1decilitrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 0,25lžičkaMuškátový oříšek
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
592 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
16 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Na rozpuštěném másle mírně osmažíme jemně nakrájenou cibuli, pažitku a utřený česnek. Přidáme jemně nakrájený špenát a pórek a dusíme asi 15 minut.
- 2Oloupané brambory nakrájíme na kostky a přidáme je k zelenině, vše dále zaklechtáme hladkou moukou s vodou, zamícháme, zalijeme bujónem a přivedeme k varu.
- 3V průběhu vaření polévku můžeme okořenit nastrouhaným muškátovým oříškem a pepřem a dále vaříme asi 30 minut.
- 4Polévku odstavenou z ohně prolisujeme nebo rozmixujeme, přilijeme smetanu a opět ohřejeme (ale již nevaříme). Osolíme podle chuti a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.