Zelená bramborová polévka

60 min.
Švýcarsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
592 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
16 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na rozpuštěném másle mírně osmažíme jemně nakrájenou cibuli, pažitku a utřený česnek. Přidáme jemně nakrájený špenát a pórek a dusíme asi 15 minut.
  • 2
    Oloupané brambory nakrájíme na kostky a přidáme je k zelenině, vše dále zaklechtáme hladkou moukou s vodou, zamícháme, zalijeme bujónem a přivedeme k varu.
  • 3
    V průběhu vaření polévku můžeme okořenit nastrouhaným muškátovým oříškem a pepřem a dále vaříme asi 30 minut.
  • 4
    Polévku odstavenou z ohně prolisujeme nebo rozmixujeme, přilijeme smetanu a opět ohřejeme (ale již nevaříme). Osolíme podle chuti a můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.