Zelenina dušená v páře s cibulí a jablkem
30 min.
Ingredience
- 1hrstPetržel - nať
- 2kusyAnčovičky konzervované
- 350gramůBrokolice
- 230gramůKapusta hlávková
- 200gramůBrambory
- 30mililitrůOcet jablečný
- 6lžicOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 180gramůCibule červená
- 1kusČekanka
- 140gramůMrkev kořen
- 1kusJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
296 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
13 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Brambory a mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Kapustu nakrájíme na kosočtverce, cibuli na osminky. Vše spolu s růžičkami brokolice uvaříme cca 4min v páře.
- 2Jablko oloupeme, nakrájíme na kostičky a orestujeme na rozpáleném oleji, poté odstavíme, přidáme ančovičky, rozmačkáme je a posypeme najemno nasekanou petrželkou. Vlijeme ocet a ochutíme solí.
- 3Talíře vyložíme listy čekanky, navrstvíme podušenou zeleninu, posypeme jablkem a přelijeme olejem s ančovičkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.