Zelenina s cizrnou a kuskusem
35 min.
Ingredience
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 400gramůDýně
- 400gramůCizrna konzervovaná
- 500gramůKuskus
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceZázvor celý
- 3,5lžičkyKoření Orientální
- 1kusSkořice celá
- 1kusLilek
- 1kusCuketa
- 60gramůPetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceřepkový olej
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
495 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
4 g
Sacharidy
101 g
Vláknina
14 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Nejprve ve větším hrnci na rozpáleném řepkovém nebo slunečnicovém oleji zvolna 3 minuty restujeme nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, nastrouhaný čerstvý zázvor, marocké koření, celou skořici a následně 1-2 minuty ještě restujeme.
- 2Přilejeme zeleninový vývar, přidáme kousky konzervovaných rajčat, kostky (2x2 cm)oloupané a nakrájené dýně, nejlépe odrůdu butternut, přivedeme k varu, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme 5 minut. Zamícháme kostky (2x2 cm) z malého lilku, velkou rozpůlenou cuketu nakrájenou na plátky a na mírném ohni vaříme ještě 10 minut. Je-li směs suchá, přilejeme zeleninový vývar.
- 3Přimícháme konzervovanou cizrnu, petrželovou nať, sůl a pepř.
- 4Kuskus připravíme podle návodu a podáváme se zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.