Zelenina s cizrnou a kuskusem

35 min.
Maroko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
495 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
4 g
Sacharidy
101 g
Vláknina
14 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve ve větším hrnci na rozpáleném řepkovém nebo slunečnicovém oleji zvolna 3 minuty restujeme nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, nastrouhaný čerstvý zázvor, marocké koření, celou skořici a následně 1-2 minuty ještě restujeme.
  • 2
    Přilejeme zeleninový vývar, přidáme kousky konzervovaných rajčat, kostky (2x2 cm)oloupané a nakrájené dýně, nejlépe odrůdu butternut, přivedeme k varu, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme 5 minut. Zamícháme kostky (2x2 cm) z malého lilku, velkou rozpůlenou cuketu nakrájenou na plátky a na mírném ohni vaříme ještě 10 minut. Je-li směs suchá, přilejeme zeleninový vývar.
  • 3
    Přimícháme konzervovanou cizrnu, petrželovou nať, sůl a pepř.
  • 4
    Kuskus připravíme podle návodu a podáváme se zeleninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.