Zelenina s houbami a vejci
80 min.
Ingredience
- 250gramůBrambory
- 250mililitrůOlej stolní
- 6gramůPetržel - nať
- 2stroužkyČesnek
- 15gramůCibulka jarní
- 100gramůBoby zahradní
- 100gramůHrášek
- 12kusůChřest zelený
- 200gramůHouby čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 125mililitrůOlej olivový
- 30mililitrůOcet vinný
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 10mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 15mililitrůVíno bílé
- 6gramůFenykl čerstvý
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1142 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
107 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory a česnek oloupeme a pokrájíme na plátky. Petržel nasekáme najemno. Houby očistíme a pokrájíme na menší kousky. Chřest zbavíme dřevnatých částí. jarní cibulku pokrájíme na kroužky. Olivový olej, ocet, citronovou šťávu, špetku soli a pepře smícháme dohromady v zálivku. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a rozpůlíme. Žloutek, víno a smetanu smícháme dohromady a ve vodní lázni vaříme do vzniku bílé pěny, poté odstavíme z plotny.
- 2Olej rozpálíme a osmahneme na něm plátky brambor a česneku, posypeme petrželí a jarní cibulkou, osolíme a opepříme. Opékáme 30 minut. Mezitím dáme vařit boby do změknutí, poté je slijeme a oloupeme. Chřest s hráškem uvaříme taktéž doměkka. Máslo rozpálíme a osmahneme na něm houby do zezlátnutí.
- 3Uvařenou zeleninu rozdělíme na talíře, posypeme smaženými houbami, zalijeme zálivkou a okolo ozdobíme bílou pěnou. Navrch dáme polovinu vejce a snítku fenyklu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.