Zelenina s kuřecím masem
50 min.
Ingredience
- 1kusPórek
- 1kusCuketa
- 100gramůFazolové lusky zelené
- 100gramůBrokolice
- 1kusPaprikové lusky čerstvé
- 1litrVývar slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 300gramůKuřecí prsa
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceBazalka
- 1kusCibule
- 2kusyMrkev kořen
- 0,25kusCeler bulvový
- 1stroužekČesnek
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
265 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
8 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Zeleninu očistíme a nadrobno nakrájíme.
- 2Oloupanou cibuli a česnek nasekáme, necháme zesklovatět na oleji v tlakovém hrnci. Přidáme zeleninu a podusíme asi 3 minuty. Zalijeme vývarem, okořeníme, hrnec uzavřeme a vše zvolna vaříme 10 minut.
- 3Omyté kuřecí maso nakrájíme na kostky, přidáme do hrnce a vaříme asi 15 minut. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku a bazalku. Pokrm podle chuti přisolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.