Zeleninová antipasta
29 min.
Ingredience
- 3lžíceOcet vinný červený
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 300gramůLilek
- 2kusyCuketa
- 1kusPaprika červená
- 30gramůSýr Parmezán
- 1stroužekČesnek
- 4lžíceOlej olivový
- 0,5lžičkaOregano sušené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
116 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
10 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V misce smícháme nadrobno nasekaný česnek, olej, ocet, oregano, sůl a pepř.
- 2Lilek omyjeme, nakrájíme na příčné plátky silné 5 mm. Plátky rozložíme na plech vyložený alobalem, potřeme olejovou směsí, pečeme v předehřáté troubě na 250°C asi 4 minuty z každé strany. Po vyndání z trouby je znovu potřeme olejovou směsí.
- 3Cuketu a papriku omyjeme, cuketu nakrájíme podélně na tenké plátky. Papriku rozpůlíme, vyjmeme semínka, nakrájíme na proužky 2,5 cm široké.
- 4Pečený lilek udržujeme teplý, plátky cukety a proužky papriky položíme na plech a potřeme olejovou směsí. Dáme do trouby, pečeme 3 minuty, pak je obrátíme, znovu potřeme a pečeme znovu 3 minuty.
- 5Zeleninu upravíme na čtyři talíře, pokapeme olejovou směsí, posypeme nastrouhaným parmezánem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.