Zeleninová kari polévka

90 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
599 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
33 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
22 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory i kořenovou zeleninu očistíme, omyjeme, oškrábeme a, nakrájíme na malé kousky. Na kostičky pokrájíme také dýni, cuketu krájíme na plátky. Česnek oloupeme a prolisujeme, čili papričky velmi jemně rozkrájíme.
  • 2
    Do rozehřátého másla dáme kurkumu, prolisovaný česnek, kari, zázvor, chilli papričky a opékáme, dokud koření nezačne intenzivně vonět.
  • 3
    Nakrájemnou zeleninu (kromě cukety a hrášku) vložíme do vody, přidáme opečené koření a vaříme přibližně 45 minut, dokud zelenina zcela nezměkne. Potom přidáme kokosové mléko, cuketu a hrášek, vaříme dalších asi 15 minut. Podle chuti osolíme a opepříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.