Zeleninová krémová polévka s kari kořením

50 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
522 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
23 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
13 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou a oloupanou zeleninu nakrájíme na kostičky. Česnek utřeme se solí. Do vysoké pánve se silným dnem dáme olej, zahřejeme, přidáme kari koření, skořici, muškátový oříšek, kurkumu a zázvor a vše opatrně osmahneme. Přibližně po 1 minutě do směsi přidáme mrkev, cibuli, utřený česnek, brambory a cukety. Zamícháme a restujeme dalších 5 minut.
  • 2
    Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Poté stáhneme oheň a vaříme dalších 20 minut, aby zelenina změkla.
  • 3
    Z konzervovaných fazolí slijeme nálev a fazole přidáme do směsi. Povaříme ještě 5 minut.
  • 4
    Odstavíme z ohně, vmícháme smetanu, osolíme a okořeníme podle chuti.
  • 5
    Podáváme ozdobené nasekanou čerstvou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.