Zeleninová krémová polévka s kari kořením
50 min.
Ingredience
- 60mililitrůOlej rostlinný
- 25gramůKari koření
- 2gramySkořice mletá
- 2gramyMuškátový oříšek
- 2gramyKurkuma
- 2gramyZázvor mletý
- 3kusyMrkev kořen
- 2kusyCibule
- 2kusyBrambory
- 2kusyCuketa
- 1litrVývar zeleninový
- 315gramůFazole cannellini
- 200gramůFazole červené sterilované
- 200mililitrůSmetana čerstvá ke šlehání
- 2gramySůl
- 50gramůPetržel - nať
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
522 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
23 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
13 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou a oloupanou zeleninu nakrájíme na kostičky. Česnek utřeme se solí. Do vysoké pánve se silným dnem dáme olej, zahřejeme, přidáme kari koření, skořici, muškátový oříšek, kurkumu a zázvor a vše opatrně osmahneme. Přibližně po 1 minutě do směsi přidáme mrkev, cibuli, utřený česnek, brambory a cukety. Zamícháme a restujeme dalších 5 minut.
- 2Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Poté stáhneme oheň a vaříme dalších 20 minut, aby zelenina změkla.
- 3Z konzervovaných fazolí slijeme nálev a fazole přidáme do směsi. Povaříme ještě 5 minut.
- 4Odstavíme z ohně, vmícháme smetanu, osolíme a okořeníme podle chuti.
- 5Podáváme ozdobené nasekanou čerstvou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.