Zeleninová mísa s houbami a masem
76 min.
Ingredience
- 60gramůHlíva ústřičná
- 120gramůČirůvka
- 60gramůShiitake houby
- 150gramůHovězí maso zadní
- Omáčka
- 2gramyCukr krupice
- 1,4gramyČesnek
- 1gramSezam - semena
- 0,1gramPepř černý mletý
- 2mililitryOlej sezamový
- 20gramůCibulka jarní
- 50gramůŘeřicha
- 20gramůPaprika červená
- 1litrVoda pitná
- 21mililitrůOmáčka sojová světlá
- 4gramySůl
- 2,3gramyPórek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
72 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
2 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
726 mg
Cukr
867 mg
Postup přípravy
- 1Houby propláchneme pod tekoucí vodou, necháme je okapat a nakrájíme na nudličky. Maso propláchneme pod tekoucí vodou, osušíme a rozkrájíme na nudličky stejně velké jako houby, následně ho okořeníme připravenou kořenicí omáčkou (připravíme smícháním ingrediencí). Cibulku, řeřichu a chilli papričku očistíme, propláchneme pod vodou a krájíme na stejně velké proužky jako maso a houby.
- 2Připravené maso, zeleninu i houby narovnáme do hrnce tak, aby i barevně korespondovaly, poté zalijeme vodou a přivedeme k varu. Když se pokrm vaří, snížíme intenzitu ohně a dalších 10 minut dusíme. Po této době přivedeme opět k varu, osolíme, dochutíme sójovou omáčkou a krátce povaříme. Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.