Zeleninová podzimní polévka

55 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
421 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
11 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci rozpustíme máslo, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, brambory a mrkev nakrájené na větší kostky, 3 utřené stroužky česneku a necháme cca 5 minut zpěnit.
  • 2
    Přisypeme kari, oloupanou kůru z 1 pomeranče, přilijeme vývar, nakrájená konzervovaná rajčata, na kostky nakrájená sladší jablka, sušenou bazalku, sůl, pepř.
  • 3
    Vaříme zvolna pod pokličkou cca 30 minut do změknutí.
  • 4
    Vyjmeme pomerančovou kůru a rozmixujeme, přilijeme šťávu z 1 pomeranče.
  • 5
    Zdobíme např. bylinkovými krutony.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.