Zeleninová polenta s bylinkami
50 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 2kusyCeler řapíkatý
- 4lžíceOlej olivový
- 10gramůPetržel - nať
- 1kusRozmarýn čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 750mililitrůVoda pitná
- 100gramůSýr Parmezán
- 250gramůŠpenát listový čerstvý
- 10gramůBazalka
- 250gramůKukuřičná krupice T 600
- 2kusyMrkev kořen
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
14 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Špenát omyjeme a listy natrháme na kousky. Oloupanou mrkev nakrájíme na kostičky, očištěný celer pokrájíme na plátky.
- 2Cibuli a česnek oloupeme a spolu s omytými bylinkami nasekáme. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme cibuli, česnek a bylinky a vše osmahneme. Vložíme připravenou zeleninu a opékáme ještě 5 minut. Přilijeme 750 ml vroucí vody, vmícháme kukuřičnou krupici, osolíme a opepříme. Zvolna vaříme 20 minut.
- 3Pekáč vyložíme fólií, naplníme uvařenou polentou a zakryjeme další fólií. Po 20 minutách polentu vyklopíme a nakrájíme na plátky.
- 4Na talířích každou porci posypeme nastrouhaným sýrem, obložíme listy salátu, rajčaty a čerstvými bylinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.