Zeleninová polenta s bylinkami

50 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
14 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špenát omyjeme a listy natrháme na kousky. Oloupanou mrkev nakrájíme na kostičky, očištěný celer pokrájíme na plátky.
  • 2
    Cibuli a česnek oloupeme a spolu s omytými bylinkami nasekáme. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme cibuli, česnek a bylinky a vše osmahneme. Vložíme připravenou zeleninu a opékáme ještě 5 minut. Přilijeme 750 ml vroucí vody, vmícháme kukuřičnou krupici, osolíme a opepříme. Zvolna vaříme 20 minut.
  • 3
    Pekáč vyložíme fólií, naplníme uvařenou polentou a zakryjeme další fólií. Po 20 minutách polentu vyklopíme a nakrájíme na plátky.
  • 4
    Na talířích každou porci posypeme nastrouhaným sýrem, obložíme listy salátu, rajčaty a čerstvými bylinkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.