Zeleninová polévka s čerstvým sýrem

105 min.
Dánsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
22 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jarní cibulku omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Česnek oloupeme a pokrájíme nadrobno. Omyjeme kopr, otrháme lístky a odložíme na ozdobení polévky.
  • 2
    V hrnci na másle cibuli s česnekem zpěníme, přilijeme 1 litr zeleninového bujonu, přivedeme k varu, zmírníme teplotu a pomalu vaříme 5 minut.
  • 3
    V misce si vymícháme 4 lžíce čerstvého sýru (žervé) se 3 lžícemi bílého jogurtu a 2 cl Akvavitu a přimícháme 2 žloutky.
  • 4
    Směs vmícháme do polévky, kterou dochutíme solí a pepřem.
  • 5
    Porce polévky ozdobíme koprem a podáváme.
  • 6
    Bujon z kořenové zeleniny [30788]:
  • 7
    Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel a pórek a vše pokrájíme na menší kusy. Oloupané cibule - šalotku rozkrojíme na poloviny.
  • 8
    Omyjeme bylinky: petrželovou nať, estragon, saturejku a bazalku. Pak je nakrájíme.
  • 9
    V hrnci na slunečnicovém oleji cibuli restujeme dozlatova, pak přidáme zeleninu s bylinkami, promícháme a dusíme asi 5-7 minut.
  • 10
    Přilijeme 1.5 litru vody, přidáme mořskou sůl, celý černý pepř a bobkový list.
  • 11
    Polévku vaříme 1 hodinu tak, aby jen probublávala. Po uvaření ji scedíme a dáme vychladit. Z vychlazeného vývaru odstraníme tuk a tak získáme čistý zeleninový bujon, který použijeme k přípravě zeleninových polévek.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.